Home

Welkom op Marina’s nieuwe website, kijk rustig rond en kom zo af en toe terug want er zal zeker meer te zien zijn in de nabije toekomst.

Over Marina

Quilten is als het ware schilderen met stof

Dit is wat Marina doet in haar atelier aan de Kerkstraat op de wierde in Usquert.

Begonnen in Hoogeveen, waar ze lessen ging volgen bij Aartha Greep uit Emmen, is ze inmiddels zo’n 25 jaar bezig. Na haar verhuizing naar Usquert in 1999, waar ze in een voormalige kapperszaak een ruime werkplaats kon inrichten, is ze lid geworden van de vooraanstaande quiltclub “de Duikvlucht” in Groningen. Hier heeft ze zich onder leiding van Dineke Ugen verder ontwikkeld.

Nu is ze lid van de quiltclub in Baflo. Hier wordt tweejaarlijks een tentoonstelling van het gemaakte werk georganiseerd, o.a. in de plaatselijke kerk. Door het volgen van verschillende workshops heeft ze zich meerdere technieken eigen gemaakt.

Ze maakt nu werkstukken, zoals wandkleden, beddenspreien en schilderijtjes, waarbij ze kan putten uit een grote voorraad stoffen en fournituren, die ze in de loop van de tijd heeft verzameld. Ze maakt zowel traditionele – als kunstquilts, waarbij haar kleurkeuze en toepassing van div. soorten stoffen zorgen voor verrassende effecten. Voor het maken van haar creaties werkt ze voornamelijk machinaal, waarbij ze gebruik maakt van een moderne naaimachine. Het oude handwerk is echter niet helemaal uitgebannen, waardoor deze vaardigheid gelukkig bewaard blijft.

Marina beleeft veel plezier aan het quilten,waarbij ze in het bedenken en ontwerpen haar creativiteit goed tot uitdrukking kan brengen.

Kunstroute

Marina is één van de 11 kunstenaars in de kunstroute Uit de Kunst in Usquert. Je kunt daarom elke 1e zondag van de maand haar atelier en winkel bezoeken . Op andere plekken in Usquert kun je dan ook de kunst van het beeldhouwen, schilderen en fotograferen bewonderen. Er is een verscheidenheid aan kunst van pop art, portret, landschap en figuratief tot organische vormen, iconen en abstract. Bezoek de website van Uit de Kunst in Usquert voor meer details.